Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

19xBXL – Une anatomie de mouvements / Een anatomie van bewegingen

8 maart @ 19 h 00 - 21 h 15

19xBXL is een origineel voorstel van drie uur op het kruispunt van een voorstelling en een tentoonstelling. Het publiek kiest het tijdstip van aankomst en de duur van de documentaire danservaring.

Beeldend choreograaf Pierre Larauza en danschoreograaf Emmanuelle Vincent (t.r.a.n.s.i.t.s.c.a.p.e) nodigen je uit om 19 choreografische portretten te ontdekken die geworteld zijn in de realiteit. Dit zijn de levenstrajecten van Brusselaars wier fysieke praktijk de uitdrukking is van een viscerale behoefte aan beweging, zoals de soefidans van Nil Görkem, een Turkse feministe, de contortionpraktijk van Marianne Chargois, een militante prostituee, het luchtweefsel van Lucie Yerlès, een jonge circusartieste in opkomst, de hyperperformante crossfit van Robert Natan of het unieke gebruik van een basketbal door Ibrahima Baye Diop…

19 choreografische verhalen van 19 performers nemen de Grote Zaal over, begeleid door live muziek van Rokia Bamba, die archieven van getuigenissen en geluidscreatie combineert.

19xBXL is het hoogtepunt van twee nomadische jaren in de Brusselse regio, tijdens dewelke het duo bijna 150 mensen ontmoette, interviewde en filmde. Van deze mensen, die bewegingen stichtten, zullen ook de archieven gedeeld worden.

Rokia Bamba, de ontwerper van de show, zal ook live optreden.

Bio

We richtten het duo t.r.a.n.s.i.t.s.c.a.p.e (Pierre Larauza en Emmanuelle Vincent) op in 2003 in Hong Kong, met de ambitie om een dialoog te creëren tussen dans en beeldende kunst. In 2004 verhuisden we naar Brussel en sindsdien hebben we van Europa naar Azië en Afrika gereisd en hebben we op talloze internationale festivals opgetreden. Dit interdisciplinaire traject heeft ertoe geleid dat we onze projecten presenteren op het podium, in openbare ruimtes, musea en galeries. In de loop van onze choreografische creaties hebben onze rollen elkaar gekruist om een gedeelde multidisciplinariteit te voeden: als beeldend kunstenaars en choreografen verkennen we beweging in hybride vormen waarin het scenografische apparaat een sleutelrol speelt.

 

Tentoonstelling en choreografie : Pierre Larauza en Emmanuelle Vincent
Soundscape en live DJ : Rokia Bamba
Performers (choreografisch materiaal ontworpen in samenwerking met) : Robert Natan, Marianne Chargois, Nil Gorkem, Lucie Yerlès, Ibrahima Baye Diop, Hazel Lam, Toufik Cherifi, Calvin Ngan, Nadège Ingabire, Esteban Larauza, Maëlle Quintart, Dilnoza Shaumarova, Alfonso Giuliani, Lou Gosselin, Nicolas Dang, Moubarak Boulaich, Kenza Deba, Pierre Larauza, Emmanuelle Vincent.
Dramaturgisch raadgeverMarianne Chargois
Digitale archievenThy Nguyên Truong Minh
Algemene régie : Serge Payen
Scenografisch assistentMalik Benkahla
Verdeling/mediatieManon André Caminita
Administratie/productieSílvia Gutiérrez Kirchner

Een uitbestede productie door de Hallen van Schaarbeek in samenwerking met Central, Coop vzw en Shelter Prod. | Met de steun vanRéseau des Arts Chorégraphiques, van taxshelter.be, ING en van tax-shelter van de Belgische Federale Regering en de UCLouvain. | t.r.a.n.s.i.t.s.c.a.p.e wordt gesteund door de FWB Service de la danse, de Gemeente Elsene, de Cocof en begeleid door Le Grand Studio.

 

Hallen van Schaarbeek, Koninklijke Sint-Mariastraat 22a, Schaarbeek, België.

Gegevens

Datum:
8 maart
Tijd:
19 h 00 - 21 h 15
Evenement Categorie:
Site:
https://www.halles.be/fr/ap/1147-19xbxl

Locatie

Halles de Schaerbeek
Rue Royale-Sainte-Marie 22a
Bruxelles, Schaerbeek 1030
+ Google Maps