Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aftrap 1: in de Beurs

1 maart @ 18 h 00 - 21 h 00

Inhuldiging van het Gigantisch festival met grote trom door de Vakbond der Giganten!

Om 11 uur : publieke persconferentie: de Vakbond der giganten antwoordt op al uw vragen.

Van 18u tem 21u.:

Vernissage van de tentoonstelling No-home made. Tentoonstelling van kunstwerken van en door giganten* om het gigantisme te vertellen (*giganten = mensen zonder thuis of slecht behuisd).

Voorstelling van het boek ‘L’Immense année’:  een agenda van de voorbije 5 ‘gigantische’ jaren.

– Vernissage van de tentoonstelling Syndicat des immenses : bilan et perspectives. (Vakbond der giganten: bilan en vooruitzichten) De vakbond bestaat reeds 5 jaar en stelt zijn archieven tentoon om het einde van de thuisloosheid te bespoedigen.

Vernissage van ‘Pas une fatalité !’ (Geen fataliteit!) Vanaf de koepel van de Beurs, de schreeuw van de giganten.

Vernissage van Les 4 piliers du sans-chez-soirisme persistant. (De 4 pijlers van de persistente thuisloosheid). De Vakbond customiseert de 4 zuilen van de Beurs om 4 woorden in de hoofden van de Brusselaars te bijtelen.

Vanaf 5 maart : 

De tentoonstellingen ullen aangevuld worden met de geluidsinstallatie « Écoute Habitée », een aangepaste versie van de immersieve tentoonstelling HABITER. (voorlopige titel) voorgesteld door de RBDH.

Bestaande uit een comfortabele zetel die je uitnodigt om even uit te rusten voor een portret en een geluidsdouche die een intieme relatie creëert met het publiek. De installatie dompelt de luisteraar onder in het dagelijkse leven van Simona, Jules, Sofie en Mohammed… Evenveel manieren van leven in de stad, evenveel manieren om te verdragen of zich te verzetten, te overleven of zich aan te passen. Hun 7 audioportretten zijn de sleutel tot een beter begrip van huisvesting in Brussel en de maatschappelijke problemen en veranderingen die onze hoofdstad langzaam maar ingrijpend veranderen. Op het kruispunt van het reële en het denkbeeldige laat de installatie ons een meer persoonlijke relatie ervaren met het recht op huisvesting, door de cijfers en de statistieken over de huidige toestand van de huisvesting in Brussel op een meer menselijke manier te vertalen. We hebben het niet over de 5.313 daklozen, maar over Jean-Michel. We hebben het niet over de 8.300 huizen die onbewoonbaar zijn verklaard, maar over Simona’s flat…

Identificeer u, voel de emotie, projecteer jezelf in de vaak onbekende realiteit van de ander. Dit zijn allemaal manieren om collectieve verantwoordelijkheid en bewuste burgerparticipatie wakker te maken.

 

 

Gegevens

Datum:
1 maart
Tijd:
18 h 00 - 21 h 00
Evenement Categorie:

Locatie

Bourse-Beurs
Boulevard Anspach 80
1000, Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie