Het Gigantisch Festival zal plaats vinden gedurende heel de maand maart 2024 in de Brusselse regio. Het wordt een multicultureel, meertalige, maatschappelijk evenement zonder winstoogmerk.

Doel: Finland is het enige Europese land waar de thuisloosheid (het correcte woord voor ‘dakloosheid’) daalt. Het daalt er zo drastisch dat er tegen 2027 niemand meer thuisloos zal zijn. Het Gigantisch Festival wil het grote publiek in staat stellen om zich met kennis van zaken te buigen over volgende vraag: beslissen wij, collectief, om ook komaf te maken met de thuisloosheid die duizenden levens verwoest, vermits, Finland bewijst het, het mogelijk is, en het bovendien economisch rendabel is?

  • Le sans-chez-soirisme n’est pas une fatalité, mais un choix politique, et un autre choix est possible
  • Brusselaars moeten weten dat er een vraag rijst over dak- en thuisloosheid
  • The war against homelessness is too serious to leave “experts” in peace

Concreet: Een maximum aantal culturele evenementen – in de brede zin van het woord – die van ver of dichtbij raken aan het gigantisme (= het overleven zonder authentieke ‘thuis’), met de inbreng, op een of andere manier, van giganten (= mensen in de situatie van thuisloosheid of slecht behuisd) en dit allemaal in de regio Brussel.

 

Infostand: in het Beursgebouw.

Twee films door het Syndicat des immenses (de Vakbond der Giganten die het festival organiseert) vatten de kern van de politiek-theoretische boodschap van het festival samen : À bas les 4 piliers du sans-chez-soirisme persistant ! (2’ 23’’) en Udéskif toute ! (7’ 18’’).

Vol gons op : Facebook en Instagram


Om verder uit te diepen : de video Le sans-chez-soirisme en 33 minutes, het artikel Dix-sept mots pour en finir avec le sans-chez-soirisme, en de korte versie Le sans-chez-soirisme n’est pas une fatalité, bevatten samen de theoretische kern van het ‘Immense festival’.

Stand-info : dans la Bourse.