Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VOLZET: Gespeelde conferentie ‘J’habite, tu habites, ils spéculent…’ (‘ik woon, u woont, zij speculeren’ van Sarah De LAET

21 maart @ 17 h 30 - 20 h 00

VOLZET

Het leven in de steden van het jaar 2000 lijkt er niet eenvoudiger op te worden… de huren stijgen, steeds meer mensen ‘wonen’ op straat, er worden weinig sociale woningen gebouwd, elk jaar vinden er duizenden huisuitzettingen plaats en er worden luxe woonblokken gebouwd die leeg blijven staan… wat is er aan de hand in onze steden?

Aan de hand van mijn ervaringen in Brussel, mijn activisme en mijn liefde voor stadsgeografie zal ik het hebben over de huisvestingsproblemen waarmee steeds meer mensen in de Europese steden geconfronteerd worden. Ik zal vertellen hoe ik, door mijn ervaring als bewoner/onderzoeker/werker, door allerlei mobilisaties/institutionele ervaringen/processen, tot de overtuiging ben gekomen dat privébezit in zijn huidige vorm de rem is op de realisatie van het recht op huisvesting.

Omdat ik dol ben op Starmania en deze musical over alles gaat, zelfs over stedelijke verandering en huisvesting, zullen we ook een beetje zingen.

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom gebouwen leegstaan in dure steden, als je je ooit hebt afgevraagd waarom huren blijven stijgen, als je een huis hebt of als je dat niet hebt, kom dan kijken …

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
17 h 30 - 20 h 00
Evenement Categorie:

Locatie

Musée du capitalisme
Pl. Masui 13, 1000 Bruxelles
Bruxelles, Belgium
+ Google Maps