Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drievoudige oefening in het objectiveren van bepaalde vooropgezette ideeën over betaalbare huisvesting

20 maart @ 12 h 00 - 14 h 00

Is huisvesting van daklozen onbetaalbaar?

Is sociale huisvesting DE oplossing?

Is publiek-private samenwerking een vies woord?

Het huisvestingsprobleem gaat iedereen aan, iedereen heeft een mening en er zijn veel vooroordelen aan verbonden. Drie onderzoekers zullen de resultaten presenteren van wetenschappelijk onderzoek dat ons in staat heeft gesteld om onze kennis te verfijnen
van betaalbare woningfinanciering. Door licht te werpen op de voor- en en nadelen van verschillende oplossingen voor huisvestingsproblemen, is dit onderzoek bedoeld om verantwoordelijken in de publieke sector te voorzien van de instrumenten die ze nodig hebben om keuzes te maken, en de vrijwilligerssector van de informatie die ze nodig hebben om hun projecten te verdedigen, zonder de politieke keuzes te ontkennen die onvermijdelijk zullen blijven bestaan.

Programma :
Justine Carlier (doctoraatsstudente DULBEA, ULB) : ” Le sans-chez-soirisme : suite ou fin?”, een vergelijking van de werkelijke kosten van sans-chez-soirisme met de kosten van herhuisvesting.
Magali Verdonck (Senior Economist bij DULBEA, ULB) : ” De uitgaven voor sociale huisvesting in het Brussels Gewest”, een vergelijking van oplossingen voor het tekort aan sociale woningen volgens de criteria van kostprijs en uitvoeringstermijn.
Thomas Dawance (doctoraatsstudent aan de VUB): “The Housing deal”, een onderzoek naar een nieuwe steun ten behoeve van sociale, solidaire coöperaties en inclusieve coöperaties, tegen speculatie in Brussel.

Lokaal R42.2.103

Gegevens

Datum:
20 maart
Tijd:
12 h 00 - 14 h 00
Evenement Categorie:

Organisator

Syndicat des immenses

Locatie

Ulb
42 avenue Franklin Roosevelt
Bruxelles, Local R42.2.103 1050 Belgique
+ Google Maps