Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstellingen “Intime Estime” en “Textiles en lutte pour le droit au logement”

14 maart @ 8 h 00 - 28 maart @ 22 h 00

Tentoonstellingen van 14 tem 28 maart
Openingsuren : Maandag 8u – 18u / Dinsdag tem vrijdag 8u – 22u / Zaterdag 9u – 12u30

 

‘Textiles en lutte pour le droit au logement’ (Strijdbaar textiel voor het recht op wonen):

Sinds enkele jaren werken inwoners van Molenbeek aan hun huisvestingsproblemen in het kader van alfabetiseringsworkshops. De textielcreaties waren een gelegenheid om de oorzaken van de structurele huisvestingscrisis in Brussel te analyseren en eisen te stellen op openbare plaatsen. De spandoeken, vlaggen en textielfresco’s maken deel uit van het lange geheugen van textiel in de strijd. Dit jaar wordt het project verrijkt met een geïllustreerd boek en schilderijen die de twee jaar van het werk over gentrificatie weergeven.

Project gedragen door ‘Lire et Écrire Bruxelles’ (Jacqueline Michaux) en de vzw La Rue in samenwerking met de kunstenaars Marina López en Abdelkader Hibbane en verschillende Brusselse verenigingen voor alfabetisatie.

Intime Estime :

DoucheFLUX stelt ‘Intime Estime’ voor, een meeslepende tentoonstelling door vijftien vrouwen die huisvestingsproblemen hebben gehad. Met behulp van beeldende kunst, geluidsfragmenten, foto’s en video’s vertelt de tentoonstelling over hun parcours. Het project is het resultaat van de participatieve steun van twee medewerkers: Tookie Watteau (kunstzinnig therapeut) en Julie de Bellaing (fotograaf).

MCCS, Mommaertsstraat 4, 1080 Brussel.

Gegevens

Begin:
14 maart @ 8 h 00
Einde:
28 maart @ 22 h 00
Evenement Categorie:

Organisator

Syndicat des immenses

Locatie

MCCS
Rue Mommaerts 4
Bruxelles, 1080 Belgique
+ Google Maps